Garderoba funkcjonalna

Nadchodzi oczekiwana od dawna wiosna. Toż nie tylko możliwość na spędzenie paru zbędnych kilogramów, lecz dodatkowo na wymianę naszych nawyków żywieniowych. Cieplejsza aura skłania nas bowiem do usunięcia ciężkostrawnej diety opartej na ciele i nabiale i wzięcia ze zdrowia, jakie przekazują nam sałatki.

Witaminy Sałatki stanowią prawdziwą bombę witaminową. Dają nam one wszystkich elementów koniecznych do odpowiedniego działania systemu. Polacy wciąż jednak mają inklinacja do chętniejszego sięgania po produkty pochodzenia zwierzęcego. Dlatego tak dużo wśród naszych rodaków schorzeń układu krążenia. Choroba wieńcowa, miażdżyca oraz nadciśnienie stanowią jeszcze jedną z głównych przyczyn zgonów w podeszłym wieku. Częstsze jedzenie sałatek i minimalizacja artykułów pochodzenia zwierzęcego minimalizują ryzyko wyżej wymienionych schorzeń.

Lekkostrawność Warzywa są o znacznie bardziej delikatne niż mięso i nabiał. Mniej panują w planie pokarmowym, dzięki czemu po ich użytkowaniu czujemy się lepiej. Warzywa posiadają odczyn zasadowy w przeciwieństwie do produktów mięsnych. Dzięki temuż nie powodują one tematów ze zgagą i nadkwasotą. Dieta oparta na spożywaniu sałatek jest to zdrowsza i łagodniejsza dla własnego projektu pokarmowego.

Łatwość przygotowania Przygotowywanie sałatek nie nie jest delikatne, szczególnie, jeżeli posiadamy wystarczającym sprzętem. Szatkownica do warzyw elektryczna sprawi, że stworzymy je niezwykle szybko. Wystarczy tylko wybrać warzywa, z jakich pragniemy zrobić sałatkę, poszatkować je przy pomocy maszyny, wymieszać i skropić wyciągiem z cytryny. W przeciągu kilku chwili mamy świeży i odżywczy posiłek.

Kaloryczność Zanim nadejdą czyste i słoneczne dni, warto zrzucić nieco tkanki tłuszczowej nagromadzonej podczas zimy. Najlepszym sposobem, aby uzyskać wymarzoną sylwetkę, jest pójście na dietę opartą na warzywach i sałatkach. Szybko przekonasz się, że posiada stanowić ona o wiele lepsza z tradycyjnych polskich problemów i schabowych. Co daleko, żeby przygotować pyszną sałatkę, nie trzeba być specjalistą kuchni. Wystarczy wyobraźnia i myśl. To wyłącznie z nas chce, z których składników stworzymy własną pyszną i ekologiczną sałatkę.